Rekenen

De agenda [2]

Een agenda kun je gebruiken om al je afspraken in op te schrijven. Zo kun je niet vergeten wanneer je bijvoorbeeld naar de tandarts moet of wanneer je een toets hebt op school. In een agenda kun je ook adressen en verjaardagen opschrijven. Een agenda is ook heel handig als je op de middelbare school zit. Hier kun je dan je rooster en huiswerk inzetten.
 

Digitale agenda

digitale agenda, rekenen oefenen, bovenbouw
Kyra, Lotte en Iris willen binnenkort een keer naar de bioscoop. Ze kijken allemaal in de digitale agenda op hun smartphone wanneer ze het best kunnen afspreken. 


Vroeger waren er alleen papieren agenda's, maar tegenwoordig zijn er ook digitale agenda's. Zo kun je een digitale agenda hebben op je smartphone, je tablet, of op internet. Veel mensen vinden een digitale agenda handiger dan een papieren agenda. Een digitale agenda neemt namelijk minder ruimte in beslag, je kunt ook gemakkelijk afspraken aanpassen, zonder te hoeven krassen en strepen met een pen. Je kunt zelfs een alarm zetten, zodat je de afspraak zeker niet zult vergeten.

 

Voorbeeld

smartphone, digitale agenda, rekenen met de kalender             De digitale agenda, agenda op smartphone, rekenen met de agenda


Hierboven zie je een voorbeeld van een digitale agenda op een smartphone. Op de telefoon zie je een overzicht van een jaarkalender. Op de afbeelding daarnaast zie je een overzicht van de digitale agenda op maandag 8 juni met de afspraken die er op die dag zijn.
 

Digitale agenda
  • Tegenwoordig worden ook vaak digitale agenda's gebruikt. Deze kun je bijhouden op je smartphone, je tablet of op internet.
  • Een digitale agenda neemt minder ruimte in beslag, dan een papieren agenda.
  • Je kunt gemakkelijk afspraken toevoegen, aanpassen en zelfs een alarm zetten, zodat je de afspraak niet vergeet.