Rekenen

De agenda [1]

De agenda

Agenda, papieren agenda, rekenen oefenen   rekenen, kalender, tijdsbesef, de papieren agenda

Emma en Mees gaan vandaag voor het eerst naar de middelbare school. Ze hebben er heel veel zin in, maar het is ook wel een beetje spannend. Ze hebben nieuwe schoolspullen gekocht zoals een schooltas, schriften en pennen. Maar het allerbelangrijkst is hun nieuwe agenda, want daar komen alle afspraken in te staan. 


Een agenda kun je gebruiken om al je afspraken in op te schrijven. Zo kun je niet vergeten wanneer je bijvoorbeeld naar de tandarts moet of wanneer je een toets hebt op school. In een agenda kun je ook adressen en verjaardagen opschrijven. Een agenda is ook heel handig als je op de middelbare school zit. Hier kun je dan je rooster en huiswerk inzetten.
 

Voorbeeld

gebruik van de agenda, rekenen met de kalender

Een week uit de agenda van Emma. Ze heeft al haar belangrijke afspraken opgeschreven.


Er zijn verschillende soorten agenda's. Er zijn jaaragenda's; deze lopen van januari tot en met december. Er zijn ook schoolagenda's'; deze lopen vanaf het begin van het schooljaar tot en met het einde van het schooljaar. In een schoolagenda kun je vaak meer informatie kwijt dan in een gewone agenda. Zo is er ruimte voor je lesrooster en voor de cijfers die je hebt gehaald. 

 

De papieren agenda
  • In een (papieren) agenda kun je belangrijke afspraken noteren.
  • Het is handig om afspraken aan het begin van een dag bovenaan te schrijven. Afspraken aan het eind van de dag schrijf je meer naar onderen.
  • Er zijn schoolagenda's en jaaragenda's. Een schoolagenda geeft de maanden van een schooljaar weer. Een jaaragenda geeft alle maanden van een jaar weer.
  • In een schoolagenda kun je vaak meerdere notities maken; je lesrooster en je cijfers noteren.