Rekenen

Getallen verbinden op de getallenlijn tot en met 15

Jonge kinderen leren hoe ze getallen moeten verbinden op de getallenlijn. In dit artikel staat de getallenlijn tot en met 15 centraal. 
 

Voorbeeld

Getallenlijn tot en met 15, verbinden van getallen

Waar horen de getallen op deze getallenlijn?

 

Op de getallenlijn hierboven kun je zien dat niet alle getallen van de getallenrij al op de goede plek staan. Er ontbreken nog een aantal getallen. Om erachter te komen welke ontbrekende getallen er bij de streepjes moeten staan, is het belangrijk dat je de getallenrij goed kent. Als je de getallenrij opzegt, dan kun je horen welk getal er ontbreekt: "Nul, één, tweedrie', enzovoort. Als je de getallenrij kent, dan kun je de getallen op de goede plek zetten.


 

getallen verbinden op de getallenrij, ontbrekende getallen verbinden

 

In het voorbeeld moet je de getallen verbinden op de getallenlijn. Er ontbreken veel getallen. Probeer als eerste deze getallen in te vullen. Dan kun je de getallen op de juiste plaats verbinden. Hierboven zie je de getallenlijn met de lijntjes naar het juiste getal. 
 

Ontbrekende getallen verbinden op de getallenlijn tot en met 15
  • Jonge kinderen leren hoe ze getallen moeten verbinden op de getallenlijn. 
  • Als je de getallenrij kent en kunt tellen tot en met 15, dan kun je de (ontbrekende) getallen ook op de goede plek op de getallenlijn zetten.
  • Als je getallen op de getallenlijn moet verbinden, moet je goed kijken naar de getallen op de kaartjes en naar de getallen op de getallenlijn. Deze moeten hetzelfde zijn.