Rekenen

Getallen verbinden op de getallenlijn tot en met 10.000

Kinderen leren hoe ze getallen moeten verbinden op de getallenlijn. In dit artikel staat de getallenlijn tot en met 10.000 centraal.
 

Voorbeeld


                   Verbind de getallen op de getallenlijn.

 

 
Stappenplan
1
Bekijk de getallenlijn goed
 

Op de getallenlijn hierboven kun je zien dat alleen de duizendtallen tussen de 0 en de 10.000 op de goede plek staan. Verder is de getallenlijn helemaal leeg. Je ziet ook strepen staan tussen de getallen 0 en 1.000, 1.000 en 2.000, 2.000 en 3.000, enzovoort.

2
Bepaal de belangrijke getallen op de getallenlijn
 

 


Het is handig om eerst de getallen die bij de lege streepjes horen te bepalen. Tussen de getallen 0 en 1.000 ligt het getal 500. Dat is de helft. Tussen 1.000 en 2.000 ligt het getal 1.500 enz. Tussen twee streepjes liggen dus 500 getallen. Onthoud dit goed.

 

3
Verbind de getallen op de getallenlijn
 

 


Verbind nu de getallen op de getallenlijn. Het is handig om eerst de getallen te verbinden die dicht bij de getallen liggen die je al ziet. Verbind daarna de overige getallen. Je hoeft in dit geval niet de exacte plaats te weten, maar je moet weten waar ze ongeveer liggen.

 


 

Getallen verbinden op de getallenlijn tot en met 10.000
  • Kinderen leren hoe ze getallen moeten verbinden op de getallenlijn. 
  • Als je getallen op de getallenlijn moet verbinden, moet je goed kijken naar de getallen op de kaartjes en naar de getallen op de getallenlijn die je wel weet. 
  • Bepaal eerst de getallen die bij de streepjes horen.
  • Je kunt de overige getallen nu ook invullen.
  • Je hoeft niet precies de juiste plaats te weten. Je moet het ongeveer bepalen.