Rekenen oefenen

Vermenigvuldigen van geldbedragen

Vermenigvuldigen kan ook met geldbedragen.
 

Voorbeeld

Raoul en Meri gaan met hun ouders naar de dierentuin. De entreeprijzen van de dierentuin zijn als volgt:

vermenigvuldigen, vermenigvuldigen met geld, uitleg, kommagetallen, geldbedragenvermenigvuldigen, vermenigvuldigen met geld, uitleg, kommagetallen, geldbedragen


 

Kinderen: €3,50
Volwassenen: €6,00


Raoul rekent uit hoeveel ze in totaal moeten betalen. Ze moeten 2 kaartjes voor kinderen kopen en 2 kaartjes voor volwassenen. Dat is 2 x €3,50 en 2 x €6,00. Raoul rekent eerst uit wat ze moeten betalen voor de kinderkaartjes. 

  • 2 x €3,00 = €6,00
  • 2 x €0,50 = €1,00
  • €6,00 + €1,00 = €7,00 voor de kinderkaartjes.

Daarna rekent Raoul uit wat ze moeten betalen voor de kaartjes voor de volwassenen.

  • 2 x €6,00 = €12,00 voor de kaartjes voor de volwassenen.

Vervolgens telt hij de beide uitkomsten bij elkaar op: €12,00 + €7,00 = €19,00.
Raoul, Meri en hun ouders moeten dus €19,00 euro betalen voor de dierentuin.

 

Tip! Vermenigvuldigen met geldbedragen is eigenlijk hetzelfde als vermenigvuldigen met kommagetallen. Vermenigvuldigen met kommagetallen wordt in een vorig artikel toegelicht. Denk bij het vermenigvuldigen met geldbedragen altijd aan het noteren van het euroteken!
 

Vermenigvuldigen met geldbedragen
  • Als je gaat vermenigvuldigen met geldbedragen, moet je goed kijken naar het geldbedrag (wat het kost).
  • Als je gaat vermenigvuldigen met geldbedragen, moet je goed kijken hoeveel producten je nodig hebt, zodat je de juiste som maakt.
  • Vermenigvuldigen met geldbedragen is hetzelfde als vermenigvuldigen met kommagetallen. 
  • Denk bij het vermenigvuldigen van geldbedragen altijd aan het noteren van het euroteken!

 

Online oefenen met dit onderwerp