Rekenen

Getallen verbinden op de getallenlijn tot en met 10

Jonge kinderen leren hoe ze getallen moeten verbinden op de getallenlijn. In dit artikel staat de getallenlijn tot en met 10 centraal.
 

Voorbeeld

Getallen verbinden op de getallenlijn tot en met 5

Waar horen de getallen op deze getallenlijn?


Op de getallenlijn hierboven kun je zien dat de getallen van de getallenlijn al op de goede plek staan. Aan het begin van de getallenlijn staat het getal 0. Daar begint de getallenlijn mee. Bij het eerste streepje op de getallenlijn staat het getal 1, daarna het getal 2, dan 3, enzovoort. De getallen van de getallenlijn staan in dezelfde volgorde als in de getallenrij die je opzegt als je telt tot 10: 'Nul, één, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien.' Als je de getallenrij kent, dan kun je de getallen ook op de goede plek op de getallenlijn zetten.

 

Getallen verbinden op de getallenlijn, de getallenlijn tot en met 5

 


In het voorbeeld moet je de getallen en dobbelstenen verbinden op de getallenlijn. Je moet daarbij goed kijken naar de getallen op de getallenlijn. Je moet ook goed kijken naar de getallen en de dobbelstenen die op de kaartjes staan. Als er op een kaartje het getal 1 staat, dan moet je een lijntje trekken naar het getal 1 op de getallenlijn. Als er op een ​kaartje een dobbelsteen staat met 4 stippen, dan moet je een lijntje trekken naar het getal 4 op de getallenlijn. Hierboven zie je getallenlijn met de lijntjes naar het juiste getal.
 

Getallen verbinden op de getallenlijn tot en met 10
  • Jonge kinderen leren hoe ze getallen moeten verbinden op de getallenlijn. 
  • Als je de getallenrij kent en kunt tellen tot en met 10, dan kun je de getallen ook op de goede plek op de getallenlijn zetten.
  • Als je getallen op de getallenlijn moet verbinden, moet je goed kijken naar de getallen op de kaartjes en naar de getallen op de getallenlijn. Deze moeten hetzelfde zijn. 

 


Online oefenen met dit onderwerp

2
2
1
1