Rekenen

Zet de getallen van laag naar hoog

Kinderen leren om getallen in de goede volgorde te zetten, bijvoorbeeld van laag naar hoog. Kennis van de getallenrij is hierbij vereist, anders kun je niet bepalen wat de goede volgorde van de getallen is.

 

Voorbeeld

Zet de getallen in de goede volgorde, van laag naar hoog.

60 - 338 - 902 - 427


In het stappenplan hieronder wordt uitgelegd hoe je gemakkelijk getallen in de goede volgorde van laag naar hoog kunt zetten. Je kunt de getallenrij gebruiken om te bepalen welk getal het laagst is.


rekenen oefenen, getallenrij tot en met 1000
 

 
Stappenplan
1
Bepaal het laagste getal
 


60 - 338 - 902 - 427

Bepaal als eerste het laagste getal. Met het laagste getal bedoelen we het getal dat het minst waard is, het kleinst is en het "laagst" in de getallenrij staat. In dit geval is dat het getal 60.

2
Welk getal is dan het laagst?
 


60 - 338 - 902 - 427

Bepaal daarna het getal dat dan het laagst is. In dit geval is dat het getal 338. Daarna bepaal je welk getal daarna het laagst is. Na het getal 338 is dat het getal 427. Het getal 902 blijft dan nog over. Die is het hoogst.

3
De uitkomst
 

Als je op deze manier de getallen in de goede volgorde hebt gezet, dan heb je de getallen in de volgorde van laag naar hoog:

60 - 338 - 427 - 902

 

Van laag naar hoog
  • Om getallen in de goede volgorde te kunnen zetten, bijvoorbeeld van laag naar hoog, is kennis van de getallenrij vereist.
  • Hoe verder de getallen in de getallenrij staan, hoe hoger ze zijn. 
  • Bepaal eerst het laagste getal. Bekijk dan elke keer welk getal daarna het laagst is. Net zolang tot je de getallen in de goede volgorde hebt.

 


Online oefenen met dit onderwerp